Παγκόσμια Ημέρα Διατροφής

16 Οκτωβρίου, 2018από Keydiet
16.10.2018.png

Παγκόσμια Ημέρα Διατροφής σήμερα και ο Διεθνής Οργανισμός Τροφίμων και Γεωργίας (FAΟ) γιορτάζει τα 73α γενέθλιά του σήμερα περνώντας το εξής μήνυμα: Έναν κόσμο με ίσο δικαίωμα όλων με έναν πιο υγιεινό τρόπο ζωής, απαλλαγμένο από την πείνα και την φτώχεια.
Πρόσφατα στοιχεία δείχνουν ότι 1 στους 8 ανθρώπους παγκοσμίως υποφέρει από πείνα και δεν μπορεί να εξασφαλίσει επαρκή τροφή για μια πιο υγιεινή ζωή, ενώ ταυτόχρονα το 1/4 περίπου του πληθυσμού παγκοσμίως είναι υπέρβαροι, από τους οποίους μεγάλο ποσοστό είναι και οι παχύσαρκοι. Εύκολα λοιπόν καταλαβαίνει κανείς ότι η ανάγκη για αλλαγή στον τρόπο που κατανέμεται η τροφή παγκοσμίως δείχνει ότι ο υποσιτισμός ή η πρόσβαση σε επαρκή τροφή είναι ένα ζήτημα που αφορά όλους μας, ανεξαρτήτως από το πού ζούμε.
Στη χώρα μας για παράδειγμα η οικονομική κρίση, με βάση πρόσφατα στοιχεία του ΙΕΛΚΑ (Ινστιτούτο Έρευνας Λιανεμπορίου Καταναλωτικών Αγαθών), επηρέασε αρκετά την διατροφή των Ελλήνων. Συγκεκριμένα έχουν μειώσει την κατανάλωση κρέατος και την έχουν αντικαταστήσει από όσπρια και περισσότερα ζυμαρικά ή ρύζι λόγω κόστους αλλά ταυτόχρονα δυστυχώς έχουν μειώσει και την πρόσληψη φρούτων και λαχανικών όχι όμως για οικονομικούς λόγους αλλά δυστυχώς λόγω επιλογής, με αποτέλεσμα η μεσογειακή διατροφή να χάνει σημαντικό έδαφος και κυρίως στις μικρές ηλικίες.
Φαίνεται πως η πρόσβαση στο διαδίκτυο και οι τάσεις διατροφής παγκοσμίως έχουν επηρεάσει τον Έλληνα καταναλωτή ο οποίος ενώ φαίνεται να ενδιαφέρεται για πρόσβαση σε πιο υγιεινές επιλογές τροφίμων ενώ ταυτόχρονα προσπαθεί να εξισορροπήσει τις επιλογές του με βάση το διαθέσιμο εισόδημά του, γεγονός που δεν τον οδηγεί πάντα σε πιο σωστή διατροφή τελικά.
Άρα η βαρύτητα που δίνεται στην έννοια υποσιτισμός, σήμερα στην Παγκόσμια Ημέρα Διατροφής, δεν περιορίζεται μόνο στη στενή έννοια του όρου αλλά περιλαμβάνει και τη δυσκολία στην πρόσβαση σε επαρκή τροφή για να εξασφαλιστεί μια πιο υγιεινή ζωή.
Οπότε μπορεί η προοπτική για μια σωστή διατροφή να είναι μια επιλογή που μόνο το κάθε άτομο ξεχωριστά μπορεί να κάνει για τον εαυτό του, αρκεί να έχει την πρόσβαση ή την δυνατότητα πρόσβασης σε επαρκή τροφή!

Με μια ματιά

Με εμπειρία πλέον 12 χρόνων, σας καλωσορίζουμε σε ένα ιδιαίτερα προσεγμένο χώρο, ευχάριστο και πολύ οικείο, έτσι ώστε να σας κινητοποιήσουμε να ξανααγαπήσετε τον εαυτό σας και στη συνέχεια και το σώμα σας.

Επικοινωνήστε μαζί μας

     

Instagram

https://www.instagram.com/p/Buq4mFHnJVj/https://www.instagram.com/p/Budi5Lsno8-/https://www.instagram.com/p/BuLlbExHJFR/https://www.instagram.com/p/Bt5jWjdnbUe/https://www.instagram.com/p/Bt0vs98nM7a/https://www.instagram.com/p/BtnUhajHKNL/https://www.instagram.com/p/BtVZN_FHpMf/https://www.instagram.com/p/BtLykRCHcI9/