Πώς θα χάσουμε τα κιλά των διακοπών;

30 Αυγούστου, 2018από Keydiet
couple-running-at-the-beach_23-2147827013.jpg

Οι διακοπές τελείωσαν. Έχοντας γυρίσει ξεκούραστοι και ορεξάτοι πλέον, οργανωνόμαστε για να καλωσορίσουμε το φθινόπωρο.
Πώς όμως θα το καλωσορίσουμε έχοντας φορτωθεί τα κιλά των διακοπών;

Δυστυχώς τα κιλά των διακοπών έχουν την τάση να επιμένουν περισσότερο απ’ ότι συνήθως. Μια καλή αρχή είναι να κάνουμε κάποιες αλλαγές σχετικά με τον τρόπο που τρώμε. Να σκεφτούμε κατά πόσο υγιεινά είναι τα γεύματά μας και αν είναι σωστές οι ποσότητες των γευμάτων μας. Επίσης η ένταξη κάποιας συστηματικής άσκησης, ή ακόμα και το περπάτημα θα βοηθήσει εξίσου σημαντικά.
Παρ’ όλα αυτά ίσως να νιώθετε πως θέλετε να αφιερώσετε λίγο χρόνο στον εαυτό σας για να προετοιμαστείτε και να ξαναβρείτε πάλι τους ρυθμούς σας. Μην αγχώνεστε και πάρτε τον χρόνο σας. Άλλωστε μια γρήγορη και ουσιαστικά μη σωστή απώλεια βάρους θα σας οδηγήσει στο να χάσετε περισσότερο μύες και νερό παρά το ανεπιθύμητο λίπος. Ο ρυθμός απώλειας θα πρέπει να είναι σε φυσιολογικά πλαίσια και να κυμαίνεται μεταξύ 1 ή 2 κιλών ανά εβδομάδα, αναλόγως το βάρος και τη σύσταση του κάθε ατόμου.
Κάτι που ίσως λίγοι γνωρίζουμε είναι ότι το σώμα έχει σχεδιαστεί έτσι ώστε να μπορεί να τρέφεται με τρόφιμα υψηλής περιεκτικότητας σε ζάχαρη και λίπος, πράγμα που σημαίνει πως αναλόγως τις ατασθαλίες που κάνατε ενόψει διακοπών θα χρειαστεί να καταβάλετε μεγάλη προσπάθεια για να επιστρέψετε στην υγιεινή σας διατροφή. Όμως αντί να ανησυχείτε για τις θερμίδες , καλό θα ήταν να επικεντρωθείτε αρχικά στις επιλογές των τροφίμων και να δημιουργήσετε ένα πιάτο που θα περιέχει τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά για το σώμα σας.
Ένας άλλος τρόπος για να ξεκινήσετε να αλλάζετε τις κακές διατροφικές σας συνήθειες είναι η αύξηση των φρούτων και των λαχανικών προσθέτοντας έτσι περισσότερες ίνες και βιταμίνες κατά την διάρκεια της ημέρας.
Επίσης θα μπορούσατε να αντικαταστήσετε τα ψωμιά, τα δημητριακά και γενικότερα τα σιτηρά σε ολικής αλέσεως καθώς έτσι αυξάνεται η θρεπτική τους αξία.

Με μια ματιά

Με εμπειρία πλέον 12 χρόνων, σας καλωσορίζουμε σε ένα ιδιαίτερα προσεγμένο χώρο, ευχάριστο και πολύ οικείο, έτσι ώστε να σας κινητοποιήσουμε να ξανααγαπήσετε τον εαυτό σας και στη συνέχεια και το σώμα σας.

Επικοινωνήστε μαζί μας

     

Instagram

https://www.instagram.com/p/Buq4mFHnJVj/https://www.instagram.com/p/Budi5Lsno8-/https://www.instagram.com/p/BuLlbExHJFR/https://www.instagram.com/p/Bt5jWjdnbUe/https://www.instagram.com/p/Bt0vs98nM7a/https://www.instagram.com/p/BtnUhajHKNL/https://www.instagram.com/p/BtVZN_FHpMf/https://www.instagram.com/p/BtLykRCHcI9/