6 Μαΐου: Παγκόσμια ημέρα κατά της δίαιτας

7 Μαΐου 2020από Keydiet0
word-diet-made-sliced-vegetables-white-plate-diet-plan-wood-background_118454-3092.jpg

Χθες ήταν η Παγκόσμια ημέρα κατά της δίαιτας, η οποία ξεκίνησε να γιορτάζεται πριν από 23 χρόνια. Καθιερώθηκε από την Mary Evans Young, μια ανορεξική γυναίκα η οποία είχε βιώσει δύσκολες στιγμές.
Επομένως αυτή η ημέρα μας δίνει το έναυσμα ώστε να αγαπήσουμε και να αποδεχτούμε τον εαυτό μας και το σώμα μας…χωρίς κόμπλεξ. Καθένας από εμάς είναι διαφορετικός,πρέπει να εξοικειωθούμε με τη διαφορετικότητα! Η εικόνα του σώματός μας δε θα πρέπει να μας τρομάζει ούτε να μας στεναχωρεί, αυτό που χρειάζεται να έχουμε κατά νου είναι πως η αλλαγή ξεκινάει από μέσα μας..κάθε μέρα θέτουμε μικρούς και ρεαλιστικούς στόχους. Αν κάτι δε μας αρέσει μπορούμε να το αλλάξουμε αρκεί να το κάνουμε με το σωστό τρόπο, οι σύμμαχοι μας σε αυτή την προσπάθεια είναι η υγιενιή διατροφή, η σωστή γυμναστική και η θετική διάθεση!
Πιστέψτε στον εαυτό σας και στις δυνατότητές σας, μην αναζητάτε έυκολες λύσεις και προπάντων μην ασχολείστε με τις ψεύτικες εικόνες και τα πρότυπα που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο. Όχι λοιπόν στη δίαιτα, ναι στην εξατομικευμένη διατροφή, ναι στη σωστή καθοδήγηση από επαγγελματίες διαιτολόγους-διατροφολόγους. Ο διατροφολόγος θα σας ακούσει, θα σας ενθαρρύνει, θα σας στηρίξει και θα σας καθοδηγήσει έχοντας ως στόχο την τροποποίηση της διατροφικής σας συμπεριφοράς. Το πιο σημαντικό είναι η υιοθέτηση σταθερών διατροφικών συνηθειών, δώστε λοιπόν χρόνο στον εαυτό σας και στο σώμα σας και το αποτέλεσμα θα έρθει. Να θυμάστε «παν μέτρον άριστον», η αυστηρή δίαιτα και οι περιορισμοί δεν έχουν θέση στην καθημερινότητά μας.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Με μια ματιά

Με εμπειρία πλέον 12 χρόνων, σας καλωσορίζουμε σε ένα ιδιαίτερα προσεγμένο χώρο, ευχάριστο και πολύ οικείο, έτσι ώστε να σας κινητοποιήσουμε να ξανααγαπήσετε τον εαυτό σας και στη συνέχεια και το σώμα σας.

Επικοινωνήστε μαζί μας

     

Instagram

[instagram-feed feed=1]