Με λίγη φαντασία μπορούμε να απολαύσουμε τα αγαπημένα μας φαγητά χωρίς να νιώθουμε τύψεις για τις θερμίδες που μπορεί να περιέχουν. Μαζί με το Cook your choice σας δίνουμε μια ιδέα για να ετοιμάσετε μια πίτσα που δεν έχει ακριβώς την “ζύμη” που όλοι ξέρουμε, γρήγορη και χωρίς πολύ κόπο. Παρακάτω σας δίνονται τα υλικά και οι οδηγίες εκτέλεσης…
Την λιγουρευτήκατε μήπως;;;
Υλικά για τη βάση
6 ασπράδια
3 κ.σ νιφάδες βρώμης
Αλάτι – πιπέρι
Ρίγανη και σκόρδο (προαιρετικά)
Υλικά για την γέμιση
60 γρ. κίτρινο τυρί ή γαλοπούλα χαμηλό σε λιπαρά
1/2 φρέσκια ντομάτα στον τρίφτη
λίγη πιπεριά (προαιρετικά)
λίγα μανιτάρια (προαιρετικά)
κρεμμύδι ξερό (προαιρετικά)
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ αναμειγνύω καλά τα ασπράδια με τη βρώμη και προσθέτω τα μπαχαρικά.
Προθερμαίνω τον φούρνο στους 240 βαθμούς (πάνω-κάτω)
Βάζω σε ένα στρογγυλό ταψάκι αντικολλητικό χαρτί που να ανεβαίνει στα πλάγια έτσι ώστε να συγκρατήσει τον χυλό
Στη συνέχεια στρώνω το μείγμα και το απλώνω ομοιόμορφα για να έχει παντού το ίδιο πάχος
Ψήνω στη χαμηλή θέση για περίπου 10 λεπτά ίσα να πάρει ένα ωραίο χρώμα
Εν τω μεταξύ σε ένα αντικολλητικό τηγάνι μαραίνω λίγο τα λαχανικά
Βγάζω από τον φούρνο τη βάση της πίτσας και την αναποδογυρίζω προσεχτικά είτε στο ίδιο, είτε σε διαφορετικό αντικολλητικό χαρτί.
Στρώνω την ντομάτα, προσθέτω αν θέλω ρίγανη, λίγο αλατάκι και πιπέρι, και αφού βάλω και τα υπόλοιπα υλικά για την γέμιση, συνεχίζω το ψήσιμο μέχρι να λιώσει το τυράκι.
Καλή όρεξη!
Ανα μερίδα
Θερμίδες: 406,25
Πρωτεϊνες: 42,5
Λιπαρά: 8,45
Υδατάνθρακες: 44,7